Tryckslagsdämpande ventiler

Att välja en tryckslagsdämpande backventil kan vara en möjlighet att undvika rörbrott och stora slitage på applikationer i ex. pumpstation. Vi har en klaffbackventil med en bypass (WHP) som tar hand om övertrycksfasen och undertrycksfasen vid ett tryckslag. Det finns även mjukstängande ventiler och ventiler med hydraulisk broms som också gör att stängningen går långsammare och ger en minskad risk för tryckslag.

Det som är viktigt att tänka på är att några av dom här ventilerna orsakar relativt stora energiförluster. Prata med oss så ska vi hjälpa er att hitta bästa möjliga lösning.

Mindre

Att välja en tryckslagsdämpande backventil kan vara en möjlighet att undvika rörbrott och stora slitage på applikationer i tex en pumpstation. Vi har en klaffbackventil med en bypass (WHP) som tar hand om undertrycksfasen och övertrycksfasen vid ett tryckslag. Det finns även mjukstängande ventiler och ventiler med hydraulisk broms som också gör att stängningen går långsammare och ger en minskad risk för tryckslag. 

Läs mer
Visa som Grid Listvy

3 artiklar

per page
Sätt fallande sortering