Kilslidventiler

Kilslidsventilen har fullt genomlopp. Den är lämplig för media som avloppsvatten, rent vatten, neutrala gaser och luft. Det finns mjuktätande kilslidventiler med NBR slid alternativt EPDM slid som är dricksvatten- godkänd, samt metalltätande kilslidventiler i olika material. Media, tryck och temperatur styr materialvalet.

Kilslidventilen manövreras ofta manuellt. Vid höga differenstryck har den relativt hög friktion vilket gör att den kräver kraftigare manöverdon som ger högre driftskostnader än exempelvis vridspjällventiler.

Kilslidventilen är tät i båda flödesriktningarna och kan med fördel användas som ändventil. Den har också god täthet mot atmosfären p g a sin cylindriska atmosfärstätning.

Mindre

Kilslidsventilen har fullt genomlopp. Den är lämplig för media som avloppsvatten, rent vatten, neutrala gaser och luft. Det finns mjuktätande kilslidventiler med NBR slid alternativt EPDM slid som är dricksvatten- godkänd, samt metalltätande kilslidventiler i olika material. Media, tryck och temperatur styr materialvalet.

Läs mer
Visa som Grid Listvy

8 artiklar

per page
Sätt fallande sortering

Manuella kilslidventiler